Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mleko 2%
1 l -
cebula biała
2 szt -
żółtko jajek
1 szt -
musztarda
1 łyżka -
olej roślinny
125 ml -
sok z cytryny
niepełna łyżeczka -
cukier
-
sól
-
anchois
-
kawior czerwony
2 łyżeczki -
śledzie
1/2 (w zalewie solnej)
Sposób przygotowania
Śledzie moczymy 6-10 godzin w wodzie, dwukrotnie zmieniając wodę. Ostatnie 2 godziny moczymy w mleku. Po tym czasie wyjmujmey je, suszymy i kroimy w mniejsze kawałki. Na półmisku układamy śledzie, a na wierzch przygoowany sos. Całośc przybieramy kawałkami filecików anchois oraz kilkoma kaparami.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się