Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie tatarskim z groszkiem i cebulką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matijasy 1/2 kg
sok z cytryny z 1/2 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
cebulka marynowana 1/2 słoiczka
śmietana 18 proc 2,5 łyżki
majonez 1/2 szkl
musztarda 1 łyżeczka
ogórki konserwowe 2 szt
pieczarki marynowane 1/2 słoika
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie tatarskim z groszkiem i cebulką

1. Śledzie moczę kilka godzin we wodzie. Następnie osuszam i skrapiam obficie sokiem z cytryny.

2. Ogórki konserwowe oraz marynowane pieczarki kroję w bardzo drobną kosteczkę. Majonez mieszam ze śmietaną, musztardą oraz odrobiną soli i pieprzu. Dodaję pokrojone pieczarki i ogórki. Dokładnie mieszam. Sos odstawiam na godzinę w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.

3. Cebulkę i groszek odsączam z zalewy. Warzywa oraz śledzie dodaję do przygotowanego sosu tatarskiego. Dokładnie mieszam i wykładam na talerz.
Redakcja poleca:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 16.02.2016 22:55
Smakowicie mniam
pestka 15.02.2016 17:44
bardzo smacznie wygląda ta przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak