Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie śmietankowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 2 słoiki
jajko 1 sztuka
rzodkiewka 4 sztuki
sos smietankowy
śmietana 1 szklanka
masło pół łyżki
mąka 1 łyżka
sól
sok z cytryny
rosół warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie śmietankowym

SOS ŚMIETANKOWY: Masło dać do rondelka, roztopić, dodać mąkę, zrumienić. Rozprowadzić wywarem na kostce rosołowej. Wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i sokiem z cytryny. Śledzie ułożyć na talerzu jeden obok drugiego. Jajko ugotować n twardo. Ugotowane pociąć na ćwiartki.Śledzie zalać sosem śmietankowy. Rzodkiewkę pokroić w plastry, udekorować. Do dekoracji dołożyć też ćwiartki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.11.2013 13:12
lubię śledzia w śmietanie
plocia 18.08.2012 21:11
trochę inaczej przygotowuję śledzie, ale ten przepis fajny i kolorowy
barbara11561 16.06.2012 13:45
pyszne,b.lubię takie śledzie:)
gosia561 10.03.2012 21:53
w śmietanie są super
owocówka 11.02.2012 14:51
super
pioge7 24.11.2011 15:16
ekstra
tomek18 29.09.2011 08:17
super
Kate131 29.09.2011 06:57
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak