Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie pomidorowym z rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 40 dag
koncentrat pomidorowy 100 g
keczup pikantny 100 g
cebula 2
śledzie
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie pomidorowym z rodzynkami

Do tego przepisu potrzebne są płaty śledziowe marynowane w occie. Śledzie kroję w paski. Rodzynki zalewam letnią wodą i czekam, aż będą miękkie. Na oleju podsmażam pokrojoną cebulę w piórka. Gdy się ze złoci dodaję koncentrat pomidorowy oraz keczup. Chwilę podsmażam wszystko razem wspólnie. Następnie dodaję miękkie rodzynki i gotowe. Takim sosem zalewam pokrojone śledzie. Mieszam i odstawiam na chłodne miejsce. Podajemy schłodzone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 22.02.2013 20:18
nie jadłem jeszcze z rodzynkami
Adrian3 22.02.2013 20:02
super:) ja takie uwielbiam:)
marta19 22.02.2013 19:42
smaczne
ewelinapac 22.02.2013 19:25
smaczne te sledziki
angelika14 22.02.2013 19:22
super śledziki chociaż ja wolę bardziej na ostro i dodaję jeszcze paprykę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak