Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie musztardowym
Śledzie w sosie musztardowym mają wyjątkowy smak. W tym przepisie użyjcie dwóch rodzajów musztard - zyskacie smak i ciekawą strukturę w tym daniu. Śledzie w sosie musztardowym są idealne jako przekąska na imprezę, urozmaicenie na kolację czy danie na świąteczny stół.
Kroki postępowania:
Do miski dodać majonez, obie musztardy i łyżkę miodu, dokładnie wymieszać.
Następnie doprawić sos kurkumą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Wymieszać.
Śledzie osączyć z zalewy (użyłam śledzi w oleju, są mniej słone i nie wymagają moczenia), pokroić w kawałki, wrzucić do sosu. Cebulę obrać, pokroić w cieniutkie krążki, dodać do miski, wymieszać całość.
Wstawić na co najmniej 12 godzin do lodówki. Podawać z domowym chlebem na zakwasie.