Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie musztardowym.

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
musztarda 2 łyżki
śmietana 18 proc 3-4 łyżki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej rzepakowy 1 łyżka
śledzie 400 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie musztardowym.

Śledzie opłucz i zalej zimną wodą. Odstaw na jakieś 6-7 godzin. Odcedź, śledzie pokrój na paski ok 3-4cm. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i przesmaż na łyżce oleju. W misce wymieszaj musztardę, śmietanę, majonez,jeśli trzeba dopraw jeszcze solą i pieprzem. Dodaj do sosu przestudzoną cebulkę. Przygotowanym sosem zalej śledzie. Wstaw do lodówki na minimum 2 godz.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak