Śledzie w sosie musztardowym.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • musztarda

    2 łyżki
  • śmietana 18 proc

    3-4 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • śledzie

    400 (w zalewie solnej)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie opłucz i zalej zimną wodą. Odstaw na jakieś 6-7 godzin. Odcedź, śledzie pokrój na paski ok 3-4cm. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i przesmaż na łyżce oleju. W misce wymieszaj musztardę, śmietanę, majonez,jeśli trzeba dopraw jeszcze solą i pieprzem. Dodaj do sosu przestudzoną cebulkę. Przygotowanym sosem zalej śledzie. Wstaw do lodówki na minimum 2 godz.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat