Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
cebula czerwona 1/2 szt
majonez 2 łyzki
Musztarda francuska Prymat 3 łyzki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyzki
śmietana 18 proc 150 ml
carry 1 łyzeczka
koper gałazki
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyzeczki
matijasy 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie musztardowym

Kroki postępowania

1
Śledzie moczymy w wodzie ok godzinki, aby nie były za słone. Wymoczone śledzie kroimy na małe kawałki i układamy na półmisku.
Krok 1 - Śledzie w sosie musztardowym foto
2
Cebule obieramy i połówkę cebuli czerwonej i połówkę zwykłej kroimy na takie cieniutkie półplasterki, które układamy na kawałeczkach śledzi.
3
Śmietanę łączymy z majonezem i dwoma rodzajami musztard. Połowę cebuli kroimy w drobniutką kostkę i dodajemy do sosu. Całość mieszamy. Do sosu dodajemy łyżeczkę carry i pół łyżeczki kurkumy. Sosik dokładnie mieszamy i dość obficie polewamy nim przygotowane śledzie z cebulą. Sos powinien być dość gęsty. Całość dekorujemy gałązkami koperku
Krok 3 - Śledzie w sosie musztardowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak