Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie musztardowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 500 g
cebule 2 szt
śmietana 18 proc 150 ml
majonez 2 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 4 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
jabłko 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie musztardowym

Filety śledziowe moczymy w zimnej wodzie (ok. 3 godz) kilka razy zmieniając wodę. Obraną cebulę kroimy na cienkie krążki, oprószamy solą i odstawiamy na 2 godz aby wywietrzała i zmiękła. Rybę osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Śmietanę, majonez, musztardę, starte jabłko i curry mieszamy. W słoiku układamy warstwami cebule i śledzie, zalewamy powstałym sosem i wstawiamy na kilka godzin ( im dłużej, tym lepiej ) do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 11.10.2015 22:17
Ciekawy śledzik. Może być dobry ;-)
Łukasz15 11.10.2015 20:10
Nie ma to jak dobry śledzik
agnieszka214 11.10.2015 19:02
Niema jak śledzik
Maridka19 11.10.2015 17:55
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak