Śledzie w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    500 g
  • cebule

    2 szt
  • śmietana 18 proc

    150 ml
  • majonez

    2 łyżki
  • musztarda rosyjska

    4 łyżki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • jabłko

    1 szt
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe moczymy w zimnej wodzie (ok. 3 godz) kilka razy zmieniając wodę. Obraną cebulę kroimy na cienkie krążki, oprószamy solą i odstawiamy na 2 godz aby wywietrzała i zmiękła. Rybę osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Śmietanę, majonez, musztardę, starte jabłko i curry mieszamy. W słoiku układamy warstwami cebule i śledzie, zalewamy powstałym sosem i wstawiamy na kilka godzin ( im dłużej, tym lepiej ) do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula666 11.10.2015 22:17
Ciekawy śledzik. Może być dobry ;-)
Łukasz15 11.10.2015 20:10
Nie ma to jak dobry śledzik
agnieszka214 11.10.2015 19:02
Niema jak śledzik
Maridka19 11.10.2015 17:55
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat