Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie musztardowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz w occie 30 dkg
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka
cukier 2 szczypty
ocet winny 1 łyżeczka
koperek 2 łyżki
oliwa 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie musztardowym

Koperek opłukać pod zimną wodą, osuszyć, drobno posiekać.
Śledzie podzielić na kawałki.
Połączyć musztardy w miseczce, dodać cukier i ocet.
Cały czas mieszając, dolewać olej, żeby powstała emulsja.
Dodać posiekany koperek, dokładnie wymieszać.
Śledzie polać sosem, można zaraz podawać.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 16.12.2014 22:56
Śledzik pierwsza klasa :)
IKrakowianka 16.12.2014 20:23
świetne śledziki
Stenka 16.12.2014 19:54
w sam raz na Wigilię
Bernadeta1 16.12.2014 18:49
śledzie uwielbiam w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak