Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie musztardowo-majonezowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety ślecziowe solone 1 kg
mleko 4 szkl
musztarda 2 łyżki
majonez 2/3 szkl
ogórki konserwowe 2 szt
pieczarki marynowane 1 szkl
cebula 5 szt
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie musztardowo-majonezowym

Filety śledziowe włożyć do mleka na całą noc, następnie wyjąć i pokroić na kawałki. Ogórki i pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę drobno posiekać. Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.01.2014 19:25
Ciekawy pomysł.
mirosława4 18.06.2013 21:43
smaczne śledzie :)
accee 04.04.2011 22:15
Smaczne
MAR3STA 31.03.2011 23:17
pycha sledziki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak