Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie majonezowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zalewa;

woda zimna 3 szkl,
ocet 1 szkl,
cukier 4 łyżki,
sól 2 łyżki,
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka,
Pieprz czarny Prymat w młynku 1/2 łyżeczki,
przyprawy goździki 3 szt,

dodatkowo;

filety śledziowe 1 kg, zielone
cebula 2 szt,
ogórki konserwowe 3 - 4 szt,

sos;

majonez 1 słoik,
śmietana 18 proc 1 szkl,
pieprz do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie majonezowym

Z podanych składników ugotować zalewę.
Zielone filety śledziowe oczyścić ,opłukać a następnie osuszyć .
Włożyć do ugotowanej wystudzonej zalewy na 48 godzin.
Po tym czasie wyjąc odsączyć na sicie ( można ściągnąć skórkę ale nie trzeba)i pokroić na mniejsze kawałki.
Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę .
Ogórki konserwowe również pokroić w kostkę.
W salaterce przekładać na przemian począwszy od śledzi ,cebule i ogórek i tak do wyczerpania składników.
Ja zrobiłam jedne przełożone tylko samą cebulą a drugie cebulą i ogórkiem konserwowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 07.06.2018 11:26
Dziękuję.;)
gusia1000 07.06.2018 10:43
uwielbiam je i robie na swieta.
Bożena Matuszczyk 04.01.2018 23:56
Bardzo dziekuje;)
Jagódka17
Jagódka17 27.12.2017 16:10
fajna propozycja na wigilię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak