Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE W SOSIE KOPERKOWYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 4 sztuki
majonez tradycyjny 125 ml
kwaśna śmietana 125 ml
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
ząbek czosnku
koperek 2 łyżki
cukier
cebula 2 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE W SOSIE KOPERKOWYM

Filety wymoczyć najlepiej w mleku, pokroić na kawałki. Majonez połączyć ze śmietaną i innymi składnikami.
Śledzie ułożyć na półmisku i zalać sosem koperkowym, odstawić do przegryzienia w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 22.12.2012 10:32
smaczne są takie śledziki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak