Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie koperkowym

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 6-7 szt
śmietana 18 proc 1 kubek
koperek 2 łyżki
kurkuma 1/2 łyżeczki
ocet 10 % 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Zamiast śmietany mozna użyć jogurtu ,jednak ze śmietaną śledziki są lepsze.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie koperkowym

Kroki postępowania

1
Śledzie wymoczyć we wodzie aby pozbyć się słonego smaku a następnie pokroić na małe kawałki, wiekości na jeden kęs.
Krok 1 - Śledzie w sosie koperkowym foto
2
Jogurt dokładnie wymieszać z koperkiem, kurkumą, solą ziołową i octem.
Krok 2 - Śledzie w sosie koperkowym foto
3
Do tak przygotowanego sosu włożyć pokrojone śledzie i dokładnie wymieszać aby wszystkie kawałki były pokryte sosem. Tak przygotowane śledzie przykryć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki aby smaki sie przegryzły.
Krok 3 - Śledzie w sosie koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stan2401 01.07.2014 08:59
lubię śledzie ale takich jeszcze nie jadłem
patryska76 30.06.2014 23:53
Pyszny pomysł na śledzie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak