Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie jogurtowo-musztardowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matijasy 1 opakowanie
jogurt naturalny 100 ml
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
cebula 0,5 sztuki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie jogurtowo-musztardowym

Matiasy wymoczyć przez noc w wodzie. Na drugi dzień osączyć. Dodać pokrojoną w pióra cebulkę. Jogurt wymieszać z musztardą, solą oraz białym pieprzem. Przygotowany sos dodać do matiasów. Dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut w chłodne miejsce, a potem podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak