Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie jogurtowo - koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 mały
filety śledziowe 4 sztuki
cebula 1 mała
Pieprz czarny mielony Prymat
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
przyprawy

Porada

Ja używam przyprawy do dań meksykańskich.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie jogurtowo - koperkowym

Śledzie namaczamy, płuczemy tak aby straciły nadmiar soli. Jogurt mieszamy z posiekaną drobno cebulą, koperkiem, majonezem i lekko pieprzymy. Filety kroimy w paski i oprószamy przyprawą. Całość mieszamy z sosem i odstawiamy do lodówki, np. na noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Docherro 25.10.2016 10:24
Uwielbiam śledzie,tak wykonanych nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak