Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie czosnkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie marynowane 900 g marynowane w occie
czosnek główka
śmietana 12% duży kubek
majonez 4 łyżki
Cebulka perłowa marynowana Smak 1/2 słoiczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie czosnkowym

Czosnek obieramy i drobno siekamy (można przecisnąć przez praskę) i mieszamy ze śmietaną i majonezem ,dodajemy cebulki. Do smaku doprawiamy solą ,białym pieprzem i odrobiną cukru. Śledzie wyjmujemy z zalewy ,osączamy i kroimy na mniejsze kawałki (można też dać całe filety). Mieszamy z sosem czosnkowym ,wstawiamy do lodówki na 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.11.2014 20:10
przepyszne!!!
Ola1young 09.11.2014 19:26
przysmaki mojej babci :)
Joannasz3190 09.11.2014 18:34
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak