Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie matjas 1/2 kg
pieczarki marynowane 1 słoik
cebula 1 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
śmietana 200 gram
musztarda 2 łyżeczki
koperek świeży 2 łyżki (posiekany)
cytryna 1/2 szt
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Płaty śledziowe moczyć w zimniej wodzie przez 3 godziny. W trakcie dwa razy zmienić wodę. Następnie osuszyć śledzie i pokroić je na kawałki.
W misce wymieszać śmietanę z musztardą i sokiem z cytryny. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz pieczarki marynowane pokrojone w plasterki. Dodać również odsączony z zalewy groszek i posiekany koperek. Wymieszać, a następnie wrzucić śledzie i jeszcze raz wszystko wymieszać.
Przykryć naczynie i wstawić na noc do lodówki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak