Śledzie w śmietanie z koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie matjas

    2 płaty
  • koperek

    pęczek
  • cebula

    1
  • kwaśna śmietana

    3-4 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • liście sałaty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Śledzie w śmietanie z koperkiem foto
Śledzie solone moczymy w wodzie ok 1 godziny. Następnie kroimy je w kostkę i przekładamy do miski.
Krok 2 - Śledzie w śmietanie z koperkiem foto
Cebulę obieramy i drobno kroimy, a koperek płuczemy i drobno siekamy.
Krok 3 - Śledzie w śmietanie z koperkiem foto
Do składników dodajemy kwaśną śmietanę oraz pieprz do smaku. Mieszamy.
Krok 4 - Śledzie w śmietanie z koperkiem foto
Śledzie w śmietanie z koperkiem wykładamy na talerz, na liście sałaty. Podajemy z ziemniakami gotowanymi w łupinach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat