Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie z koperkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie matjas 2 płaty
koperek pęczek
cebula 1
kwaśna śmietana 3-4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
liście sałaty

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie z koperkiem

Kroki postępowania

1
Śledzie solone moczymy w wodzie ok 1 godziny. Następnie kroimy je w kostkę i przekładamy do miski.
Krok 1 - Śledzie w śmietanie z koperkiem foto
2
Cebulę obieramy i drobno kroimy, a koperek płuczemy i drobno siekamy.
Krok 2 - Śledzie w śmietanie z koperkiem foto
3
Do składników dodajemy kwaśną śmietanę oraz pieprz do smaku. Mieszamy.
Krok 3 - Śledzie w śmietanie z koperkiem foto
4
Śledzie w śmietanie z koperkiem wykładamy na talerz, na liście sałaty. Podajemy z ziemniakami gotowanymi w łupinach.
Krok 4 - Śledzie w śmietanie z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak