Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 0,5 kg
mleko 3-4 szklanki
cebula 3 sztuki
jabłka 2 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
śmietana 400 ml
majonez 5 łyżek
ocet do smaku
cukier do smaku
cytryna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie z jabłkiem

Śledzie umieszczamy w miseczce i zalewamy mlekiem. Pozostawiamy na ok 2-3 godziny. Następnie kroimy je w niewielkie kawałki, skrapiamy octem i przyprawiamy. Odkładamy na ok 30 min. Cebulę kroimy w piórka. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Śmietanę i majonez łączymy razem. Dodajemy do ryb wszystkie składniki i doprawiamy cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 2-3 godziny. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 22.11.2015 11:20
moje ulubione sledziki
Łukasz15 01.08.2013 13:38
Pyszne śledziki
czekoladka_m 04.07.2013 11:45
mój mąż jest wielkim fanem śledzi:)
Angelika10 10.05.2013 00:52
super smaki :)
Anna152 26.01.2013 08:06
super
Elżbieta17 12.01.2013 22:59
Bardzo ciekawe połączenie:)
RenataZ-et 31.03.2012 18:06
bardzo lubię
IKrakowianka 22.03.2012 23:57
super na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak