Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE W ŚMIETANIE I ŻURAWINĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

matiasy 1/2 kg
jabłko
cebula czerwona
żurawina suszona 5 dag
śmietana 18 proc 380 g

Przyprawy i dodatki

sok z cytryny z 1/2
sól i pieprz
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE W ŚMIETANIE I ŻURAWINĄ

Śledzie moczę w zimnej wodzie przez całą noc.
Cebulę kroję w piórka, solę i odstawiam na 15 minut.
Jabłko obieram, ścieram na tarce.
Żurawinę sparzam wrzątkiem, odcedzam.
Śmietanę mieszam z sokiem z cytryny, dodaję żurawinę, cebulę i jabłko. Doprawiam cukrem, solą i pieprzem.
Śledzie kroję na mniejsze kawałki, wkładam do śmietany, mieszam i odstawiam na godzinę do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 17.06.2017 22:13
Pyszna propozycja
jagoda5913 17.06.2017 00:03
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak