Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 płaty
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 200 ml
ocet 1 łyżka
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cukier 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w śmietanie

Cebulę kroimy w piórka i przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Dodajemy ocet oraz liście i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości cebuli. Śledzie kroimy w kawałki i zalewamy zimną cebulą. Mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy cukrem i pieprzem wedle uznania. Możemy udekorować czerwoną papryką i drobno pokrojoną czerwoną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 21.08.2016 16:25
bardzo dobre
Łukasz15 17.08.2016 23:15
Uwielbiam.
gosia1988 17.08.2016 22:23
Lubię takie
miffiss 17.08.2016 22:19
napewno pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak