Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 0,5 kg
ocet
cebula 5 szt.
śmietana 18 proc 200 ml
majonez 50 ml
cukier 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Do śledzi można dodać posiekany świeży koperek.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Śledzie moczyć przez ok 4h, po 2h zmienić wodę. Po tym czasie śledzie pokroić na mniejsze kawałki i skropić lekko octem. Cebulę obrać, pokroić w paski, a następnie sparzyć wrzątkiem, odcedzić i dodać ją do śledzi. Następnie dodać śmietanę, majonez, cukier i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak