Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

matiasy 5-6 szt
cebula 4 szt
śmietana 12% 200 ml
majonez 2 łyżki
sól i pieprz

zalewa

ocet 1/2 szkl
woda 2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 1 szt
pieprz 10 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Składniki zalewy zagotować i wystudzić. Cebule pokroić drobno. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki i przekładać z połową cebuli warstwami w litrowym słoiku. Zalać wystudzoną zalewą, zakręcić i odstawić do lodówki na przynajmniej 12 godzin.
Śledzie i cebulą osączyć z zalewy, dodać resztę cebuli, śmietanę i majonez. Doprawić i wymieszać. Odstawić do lodówki do przegryzienia. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak