Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE W ŚMIETANIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 1/2 kg
śmietana 18 proc 1 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula biała 1 szt
jabłko kwaśne 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE W ŚMIETANIE

Płaty śledziowe moczymy ok godziny. Po tym czasie osączamy, kroimy na mniejsze kawałki.Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę siekamy. Do śmietany dodajemy jabłko i cebulę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zalewamy sledzie. Najlepsze na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 28.02.2015 07:59
super sledzik
irenka 27.02.2015 19:49
pyszne,lubię
Adam/ZUB3R 27.02.2015 19:34
bardzo lubię takie śledziki
Megg 27.02.2015 19:34
Uwielbiam takie sledziki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak