Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w śmietanie

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 1/2 kg
ogórek konserwowy 7 sztuk
jabłka 1,5 większego
śmietana 3,5 kubka
majonez 5 łyżek
mleko do namoczenia
ocet do skropienia śledzi
Pieprz biały mielony Prymat do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w śmietanie

Śledzie moczymy w mleku aby nie były słone, tak około 2-3 godziny. Następnie oddzielamy je od niego, skrapiamy troszkę octem i posypujemy białym pieprzem. Odstawiamy na 2 godziny. Następnie pozostałe składniki czyli jabłko, ogórki i cebulę, obieramy i kroimy w malutką kostkę. Majonez mieszamy ze śmietaną, dodajemy mieszankę powstałą z jabłka, cebuli i ogórka, mieszamy. Do smaku doprawiamy cukrem

Śledzie podzielone na małe kawałeczki polewamy sosem. Odstawiamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak