Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kwaśna 1 szklanka
ogórki konserwowe 3 szt.
groszek konserwowy 1 puszka
cebula 1 szt.
jabłko 1 szt
chrzan 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
sok z cytryny
cukier do smaku
śledzie w oleju 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Śledzie pokroić na kawałki i ułożyć w salaterce.
Krok 1 - Śledzie w śmietanie foto
2
Przygotować sos ze śmietany, soku z cytryny dodatkiem cukru. Dodać drobniutko pokrojone korniszony, starte obrane jabłko, starty chrzan, oraz cienko pokrojoną cebulę. Wsypać groszek, włożyć liście laurowe lekko wymieszać.
Krok 2 - Śledzie w śmietanie foto
3
Całość wyłożyć na wcześniej przygotowane śledzie.
Krok 3 - Śledzie w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 03.12.2013 22:43
ale bym sobie zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak