Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiesy 4 płaty
jabłko 1 małe
smietana 18% 0,5 szkl
sól, cukier, pieprz mielony
1 mała łyżeczka octu
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Wymoczone matiesy pokroić na 2-3 cm kawałki. Skropić delikatnie octem. Jabłko starkować na tarce jarzynowej.Cebulę pokroić w piórka i sparzyć.Ostudzić.Śmietanę doprawić solą, cukrem i octem,tak by uzyskać słodko-kwaśny smak.Połączyć z cebulą i jabłkiem, doprawić pieprzem, wymieszać ze śledziami. Odstawić na 30 min., żeby smaki się połączyły. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:56
Bardzo smaczne.
Marzena40 02.11.2010 10:26
bardzo smaczne
Dorota71 24.09.2010 08:12
smaczne
bernika 29.07.2010 19:23
robie bardzo podobnie tyle ze odstawiam na cały dzień:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak