Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 500 g
cebula 2 szt.
jabłko 1 szt.
śmietana gęsta 300 ml
sok z cytryny 2 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Śledzie namoczyć w wodzie na kilka godzin. Osączyć i pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w piórka, a jabłka ścieramy na tarce jarzynowej. Śmietanę doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem, mieszamy z cebulą, jabłkiem i śledziami. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 12.09.2013 16:23
pyszny śledzik
JOANNA16 18.05.2013 15:32
mniam mniam, super
Iwona32 14.03.2013 10:32
ciekawy przepis, bardzo dobry
gosia561 15.12.2012 12:43
smaczna przekąska
mufinka79 13.12.2012 18:53
Bardzo dziękuję!
Lemon 12.12.2012 21:57
super
kokoszka
kokoszka 12.12.2012 20:50
dobre
Silver Teaspoon 12.12.2012 20:33
apetycznie wyglądają
Iwka 12.12.2012 20:11
pysznie
jolanta19 12.12.2012 19:16
mniam
Sylwia26 12.12.2012 18:58
ale smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak