Śledzie w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    500 g
  • cebula

    2 szt.
  • jabłko

    1 szt.
  • śmietana gęsta

    300 ml
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć w wodzie na kilka godzin. Osączyć i pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w piórka, a jabłka ścieramy na tarce jarzynowej. Śmietanę doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem, mieszamy z cebulą, jabłkiem i śledziami. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 12.09.2013 16:23
pyszny śledzik
JOANNA16 18.05.2013 15:32
mniam mniam, super
Iwona32 14.03.2013 10:32
ciekawy przepis, bardzo dobry
gosia561 15.12.2012 12:43
smaczna przekąska
mufinka79 13.12.2012 18:53
Bardzo dziękuję!
Lemon 12.12.2012 21:57
super
kokoszka 12.12.2012 20:50
dobre
Silver Teaspoon 12.12.2012 20:33
apetycznie wyglądają
Iwka 12.12.2012 20:11
pysznie
jolanta19 12.12.2012 19:16
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat