śledzie w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    5 sztuk
  • śmietana 22%

    2 szklanki
  • ogórki kiszone

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do samku
  • ocet

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przedewszytskim śledzie należy wymoczyć, można pokroić w mniejsze, malutkie czy większe kawałki, jak kto lubi. Następnie śledzie te skapiamy octem, posypujemy pieprzem i odstawiamy. NAstępnie zajmujemy się ogórkami, które kroimy w drobną kostke/ paski/ można nawet je zetrzeć na tarce ( takze według własnych upodobań). Jeżeli chodzi o cebulę- obieramy ją, i kroimy w tzw. piórka;) . Do śmeitany dodajemy tak przygotowane ogórki i cebule. Na koniec dodajemy do niej śledzie i wszytsko mieszamy. Najelpei aby takie śledzie około 3-4 godzin odstawić. Nastepnie wykladamy, na talerzyk, miseczke itp

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota37 12.08.2012 20:59
z ogórkiem jeszcze nie jadłam
agnieszka214 11.06.2012 07:06
pychota
Izabela28 25.05.2012 19:09
zapowiadają się smaczne śledzie:)
cooleczka 23.05.2012 16:39
brzmi smacznie :)
Katarzyna59 08.03.2012 14:41
Super, pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat