Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe a'la matias 400 g
jabłko 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
majonez tradycyjny 3 łyżki
śmietana 12% 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Koperek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Śledzie odciskamy na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju, a następnie kroimy je w większe kawałki i układamy na talerzu.
Jabłko obieramy, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy z majonezem i śmietaną.
Tak przygotowany sos wykładamy na śledzie i posypujemy suszonym koperkiem.
Podajemy na talerzu udekorowanym kromkami chleba i plastrami jabłka.
Śledzie możemy również podać wymieszane razem z sosem w miseczce, którą dekorujemy suszonym koperkiem i plasterkiem jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 10.02.2017 11:46
śledziki pysznie podane
skaczacykociolek 09.02.2017 15:00
Ja też je lubię :)
halina17 08.02.2017 19:13
Lubię śledzie w śmietanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak