Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w rodzynkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 5 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śledzie 1/2 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w rodzynkach

Na patelnie nalewamy 1 cm oliwy podgrzewamy dodajemy pokrojona w piórka cebule ,Smażymy ,aby zmiękkła.Tym czasem zalewamy rodzynki wrzątkiem i odstawiamy .Gdy cebula będzie lekko szklista dodajemy napęczniałe odcedzone rodzynki .Smażymy mieszając dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego ,podlewamy wodą z rodzynek ,ona jest słodka nada odpowiedni smak. Gdy oliwa zacznie się rozwarstwiać .Wyłanczamy ogień i studzimy .Przekłądamy kawałki śledzi cebulą z rodzynkami odstawiamy do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.11.2012 07:14
robię zawsze na Wigilię
Mirka-Ludomila 01.04.2011 08:31
ciekawe
kasiaw 10.03.2011 14:00
ładnie wygląda ale nie lubię śledzi
amorzenek 26.12.2010 07:39
musze wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak