śledzie w pomidorach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    500-600 g
  • cebula

    3 szt.
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • ocet

    2 łyżki
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

  • ketchup pikantny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śledzie wymoczyć i pokroiś w kawałki. Cebule pokroić w plasterki i usmażyć na oleju do miękkości. Dodać koncentrat, ketchup, ocet i wszystko razem zagotować. Jak ostygnie dodać do śledzi, wymieszać a następnie dodać ziele i liść laurowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat