Śledzie w pomidorach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    60 dag
  • cebula

    4 szt
  • olej

    1/2 szkl
  • pomidory w puszce

    szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 ziarna
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Majeranek suszony Prymat

    łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    łyżeczka
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • ocet

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety moczymy przez 3-4 godziny po czym odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na 2 łyżkach oleju. Pomidory z puszki miksujemy blenderem, dodajemy koncentrat, podsmażoną cebulę, olej, liście laurowe, ziele, majeranek, paprykę. Smażymy jeszcze przez około 5 minut i odstawiamy do ostudzenia. Do śledzi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek , i ocet. Wstawiamy do lodówki aby śledzie się przegryzły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sliwka 04.01.2016 21:15
Bardzo smaczne;))
Grazyna0211 04.01.2016 20:59
smaczne śledziki
bietka 04.01.2016 15:41
robię podobnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat