śledzie w pomarańczach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

  • pomarańcza

    2 szt
  • jabłko winne

    1 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • majonez

    4 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • matijasy

    60 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

solone filety zalać mlekiem i odstawić na 2-3 godziny
w między czasie pomarańcze,jabłko, ogórek i cebule obieramy i kroimy w drobna kosteczkę majonez mieszamy z sokiem z cytryny przyprawiamy sola pieprzem i cukrem i mieszamy z owocami ogórkiem i cebulką
śledzie wyjmujemy z mleka osuszamy i kroimy w dzwonki układamy w naczyniu i zalewamy sosem po 2 godzinach możemy udekorować półmisek i delektować się smakiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Baska Kaska 05.04.2011 18:09
ale pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat