Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w pesto z rukoli

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w occie 500 g
oliwa
ziarna dyni
plasterki cytryny
majeranek zielony
natka pietruszki
pesto 100 z rukoli

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w pesto z rukoli

Pesto (ja użyłam mrożone, własnej roboty pesto z rukoli) wymieszać z 2-3 łyżeczkami oliwy.
Śledzie obrać ze skórki, posmarować pesto i zrolować. Naczynka wysmarować oliwą, na dno rozłożyć po małej łyżeczce pesto (mogą to być kokilki, lub inne małe kubeczki) ułożyć zrolowane , nadziane pesto śledzie. na wierzchu również posmarować pesto i skropić sokiem z cytryny.
Tak powinny postać co najmniej jedną dobę. Ostrożnie wyjąć z kokilek , ustawić na półmisku , udekorować ziarenkami dyni, gałązkami majeranku i polać odrobiną oliwy (ja użyłam extra vergin oryginalnej z Grecji z pepperoni)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 11.12.2013 22:37
Z pesto no, no -super!!
kasienka23 11.12.2013 20:21
pomysłowe danie!
treonina 11.12.2013 19:08
coś oryginalnego, jestem ciekawa smaku!
Kuchenka 11.12.2013 18:29
wspaniale wyglada
Janina 11.12.2013 17:26
Świetny dobór smaków;)
IwonaDD 11.12.2013 17:14
bardzo gustowny pomysł na śledzie
EwelinkA_93 11.12.2013 17:10
rewelacja :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak