Śledzie w oliwie z musztardą

Śledzie w oliwie z musztardą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1/8 l
  • musztarda

    3-5 dkg
  • natka pietruszki

  • śledzie

    50 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć,obrać ze skóry.Filety posmarować musztardą,zwinąć ciasno w rulonik,spiąć wykałaczką,ułożyć w półmisku zalać oliwą.Odstawić do lodówki na kilka godzin.Przed podaniem przybrać gałązkami zielonej pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 14.04.2012 16:47
mogą być ciekawe
smakowita 09.12.2011 20:58
z musztardą nie próbowałam,bardzo lubię śledziki także i te mi przypadną do gustu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat