Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
śledzie
6 sztuk -
cytryny
2 sztuki -
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku -
Bazylia suszona Prymat
do smaku -
oliwa
120 ml
Przepis i sposób przygotowania śledzie w oliwie i cytrynie
Cytrynę obrać i pokroić w drobne plastry.
śledzie włożyć go słoików i przekładać je na zmianę z cytryną :śledzie, cytryna, śledzie... do wyczerpania zapasów.
W międzyczasie wszystko doprawiać solą, pieprzem, oregano i bazylią.
Na wierz śledzie wyłożyć kilka listków laurowych. Gotowe śledzie polać oliwą i odstawić do lodówki.
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)