śledzie w oliwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    1 kg
  • olej słonecznikowy

    1 szklanka
  • musztarda

    2-3 łyżki
  • cebula

    2 szt
  • wykałaczki

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie oczyścić i zdjąć skórę. Każdą połówkę smarowac cieniutko musztardą posypywac jak pojdrobniej posiekana cebulą zwijac i spinać wykałaczką. Ułożyć ciasno w słoju i zalać olejem. Przechowywac w chłodnym miejscu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 03.04.2013 23:23
bardzo smaczne
SmakolykiJoanny 15.03.2013 14:27
Smaczne jedna fajnie było by z foteczką
pauluna 25.08.2010 19:52
pyszne
plocia 06.08.2010 14:38
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat