Śledzie w oliwie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    1,2 kg
  • cebula

    300 g
  • oliwa

    200 g
  • cytryna

    1 szt
  • natka pietruszki

    do dekoracji
  • papryka czerwona

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie oczyścić i moczyć przez parę godzin,następnie wyfiletować,wyjąć pojedyncze ości
ułożyć na półisku,cebulę obrać,pokroić w kostkę i skropić cytryną,ułożyć obok śledzi i zalać oliwą,udekorować listkami pietruszki i plasterkami czerwonej papryki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat