śledzie w oleju...

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    6 sztuk
  • cebula biała

    2 sztuki
  • cukier

    - ile potrzeba
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - ile potrzeba
  • ocet winny

    - ile potrzeba/czerwony
  • olej rzepakowy

    - ile potrzeba
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


filety śledziowe wymoczyć 3 razy po 40 minut w zimnej wodzie, za każdym razem wwylać i wlać świeżą zimną wodę, na koniec śledzie ręcznikiem papierowym osuszyć

filety pokroić w cienkie paseczki, cebulę pokroić w kosteczkę

w słoiku litrowym układać porcję śledzi, cebuli, posypać mielonym pieprzem ciut cukrem, skropić octem winnym czerwonym, układać do wyczerpania składników

wlać olej rzepakowy (śledzie w oleju są postnym również posiłkiem, dobrze działają na pracę jelit dzięki olejowi), łyżką po wierzchu śledzie ubić delikatnie, słoik zakręcić, schować do lodówki najlepiej na 48 godzin, przed podaniem wyłożyć ze słoika do miseczki - w oleju śledzie są bardzo smaczne, my takie śledziki lubimy całorocznie zjeść, są bardzo zdrowe dla organizmu, smakują na Wigilię ale i też bez okazji.............SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat