Śledzie w oleju z wędzonymi śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    solone 500 g
  • śliwki wędzone

    50 g
  • ocet jabłkowy

    100 ml
  • olej lniany

    do zalania
  • Musztarda miodowa Prymat

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • cebula biała

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć, osączyć i pokroić dowolnie. Skropić octem, posypać pieprzem i wymieszać z musztardą.
Cebulę pokroić, zalać octem jabłkowym, dodać miodu.
Śliwki pokroić w paski, wymieszać z cebulą i śledziami.
Przełożyć do słoika, zakręcić i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Zalać olejem, wymieszać i ponownie zakręcić i odstawić do lodówki.
Macerować przynajmniej 3 dni. Najlepiej smakują po tygodniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat