Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju z wędzonymi śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe solone 500 g
śliwki wędzone 50 g
ocet jabłkowy 100 ml
olej lniany do zalania
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula biała 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju z wędzonymi śliwkami

Śledzie wymoczyć, osączyć i pokroić dowolnie. Skropić octem, posypać pieprzem i wymieszać z musztardą.
Cebulę pokroić, zalać octem jabłkowym, dodać miodu.
Śliwki pokroić w paski, wymieszać z cebulą i śledziami.
Przełożyć do słoika, zakręcić i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Zalać olejem, wymieszać i ponownie zakręcić i odstawić do lodówki.
Macerować przynajmniej 3 dni. Najlepiej smakują po tygodniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak