Śledzie w oleju z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatów śledziowych

    0,5 kg
  • cebule

    2 szt
  • pieczarek marynowanych

    1 słoik mały
  • olej

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • pieprz w ziarnach

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe wymoczyć w wodzie. Gdy nie będą słone, odlać, odcedzić na sitku. Pokroić płaty na kawałki. Cebulę obrać pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki, dodać przyprawy. Olej wymieszać z odrobiną zalewy octowej z pieczarek, dodać do śledzi, wymieszać, przełożyć do salaterki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 20.10.2012 11:33
bardzo lubię śledzie;) a te dodatki mmmm;D
Chojłówna 03.08.2012 19:05
a nie jadłam jeszcze takich, ale pewnie są dobre:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat