Śledzie w oleju z ogórkiem i rydzami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • listki majeranku

  • listki tymianku

  • olej

  • oliwa

  • filety śledziowe

    3 matiasy
  • ogórki

    3 szt.
  • rydze

    1/2 (marynowane)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie opłukać zimna wodą, osuszyć, a jeśli są bardzo słone to można wymoczyć w mleku ok. 3 godz. Pokroić wszystko na drobną kostkę, a rydze w zależności od wielkości - małe na pół, większe drobniej. Cebulkę wymieszać ze śledziem oraz ziołami ( jeśli ktoś ma świeżę zioła, to lepiej:), przełożyć na półmisek. Obok umieścić ogóreczki i rydze. Udekorować czerwoną cebulką, posypać jeszcze ziołami, zalać olejem i odrobiną oliwki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa104 06.03.2012 21:59
Uwielbiam śledziki wszelakiej maści.Skąd Izo wytrzasnęłaś te rydze? Czy sama marynowałaś? Chętnie bym spróbowała Twojego połączenia,ale brak mi rudych rydzów niestety.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat