Śledzie w oleju z czerwoną cebulą i suszonymi pomidorami

Śledzie w oleju z czerwoną cebulą i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    500 g
  • cebula czerwona

    3 szt.
  • ocet winny

    2 łyżki
  • suszone pomidory

    6-8 szt.
  • kolorowy pieprz

    5-6 ziarenek
  • ziele angielskie

    1 szt.
  • liść laurowy

    1 szt.
  • olej roślinny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć w wodzie z dodatkiem octu winnego lub cytryny. Opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka, możemy sparzyć wrzątkiem. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki. W naczyniu lub słoiku układamy na przemian śledzie z cebulą i suszonymi pomidorami. Zalewamy olejem i wkładamy przyprawy. Odstawiamy najlepiej na 2-4 dni, aby smaki razem przeszły. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

27.11.2015 22:17
fajnie wyglądają

ppaulina

11.09.2013 17:15
pycha śledzik

JOANNA16

18.05.2013 15:31
pycha śledziki

mufinka79

30.12.2012 18:52
Dziękuję :)

babajaga1969

29.12.2012 19:39
takich nie robiłam, ale zrobię , bo ciekawie wyglądają :))

Simeo

29.12.2012 18:58
apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat