ŚLEDZIE W OLEJU Z CEBULĄ I CZERWONYM PIEPRZEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matijasy

    7 sztuk
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej rzepakowy

  • cytryna

    3 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Śledzie namoczyć w zimnej wodzie ok 2 godziny, jeżeli po tym czasie będą nadal słone, to moczyć jeszcze ok 1,5 godziny w świeżej wodzie. Osuszyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę i lekko ugnieść pięścią.

2/ W słoju układać na przemian śledzie, cebula, lisek, ziele i pieprz. Całość zalać olejem, posypać mielonym czarnym pieprzem i odstawić do lodówki na kilka dni by składniki dobrze sobą przeszły :) polecam zrobić na ok 4 dni przed spożyciem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 23.03.2015 23:07
Ładnie wyglądają
adelajda 23.03.2015 14:56
ulubione mojego męża
Gocha29 23.03.2015 14:18
Na Święta idelane
Adamorek 23.03.2015 14:07
muszę zrobić taką wersję na Święta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat