Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju z cebulą

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

matiasy 800g w solance
cebula 4 szt
ziele angielskie 8-10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 8 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
ocet 1/2 szkl

zalewa

olej 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju z cebulą

Kroki postępowania

1
Platy sledziowe plukamy kilka razy woda ,nastepnie zalewamy woda moczymy ok 1 godz.
Krok 1 - Śledzie w oleju z cebulą foto
2
Sledzie kromi ,skrapiamy octem.Ukladamy sledzie w sloiku,przekladamy pokrojona drobno cebula,dodajemy ziele angielskie,listek laurowy .
Krok 2 - Śledzie w oleju z cebulą foto
3
Czynnosc powtarzamy klka razy,az do zapelnienia sloika....
Krok 3 - Śledzie w oleju z cebulą foto
4
Sledze zalewamy olejem.Wstawiamy do lodowki na 2 dni.Smacznego
Krok 4 - Śledzie w oleju z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 27.11.2015 22:22
ja wolę bez octu bo psuje mi smak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak