Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju rydzowym z grzybkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 1 szklanka
ogórki kiszone 3 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
grzybki marynowane 1 słoiczek
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula 3 cukrowa
matijasy 7 płatów

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju rydzowym z grzybkami

Kroki postępowania

1
Śledzie przekładamy do miski i zalewamy mlekiem, odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
Krok 1 - Śledzie w oleju rydzowym z grzybkami foto
2
Namoczone śledzie kroimy w kawałki (2-3 cm).
Krok 2 - Śledzie w oleju rydzowym z grzybkami foto
3
Warzywa i grzyby kroimy w drobną kostkę, dodajemy śledzia i całość polewamy olejem rydzowym. Dodajemy pieprz do smaku i dokładnie mieszamy lub układamy warstwami. Przed podaniem najlepiej odstawić na parę godzin do lodówki.
Krok 3 - Śledzie w oleju rydzowym z grzybkami foto
4
Śledzie są bardzo delikatne i smakują nawet osobom, które dotąd nie lubiły śledzi ;) SMACZNEGO !
Krok 4 - Śledzie w oleju rydzowym z grzybkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 05.01.2014 20:06
Ciekawe połączenie smaków.
Renataj 05.01.2014 20:01
Nie przepadam za śledziami ale w takim wydaniu chętnie się skuszę.
SmacznaPyza 05.01.2014 19:38
trochę mało tego oleju na tę ilość składników, ale rzeczywiście jest smaczny i pasuje do śledzi
EwelinkA_93 05.01.2014 19:30
znakomite :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak