Śledzie w oleju

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    3 szt
  • olej

    1 szkl
  • ocet

    2 łyzki
  • pieprz

    do smaku
  • filety śledziowe

    10 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe wymoczyć w wodzie przez 12 godz. Ułożyć w salaterce, skropić octem, obłożyć pokrojona cebula, posypać pieprzem i zalać olejem. Podawać na drugi dzień z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 27.10.2012 22:42
lubię takie śledzie
romanrafal 14.10.2012 08:45
smaczne
Wafelek2601 03.12.2011 15:17
uwielbiam śledzie
Angelika10 06.08.2011 21:05
Pyszne.
Monika193 29.12.2010 10:23
takie śledzie są pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat