Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 0,5 kg
olej 0,5 szklanki
cebula biała 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju

Płaty śledziowe moczymy w wodzie. Cebulkę kroimy w piórka. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy cebulę i chwilkę dusimy aż delikatnie zmięknie. Dodajemy ziele i liście. Studzimy. Następnie płaty kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do cebuli. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Przekładamy do słoików aby śledzie mogły się przegryźć.Odstawiamy w chłodne miejsce. Najlepsze po kilku dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 25.12.2015 18:21
super przepis
anka1988 25.12.2015 13:20
u mnie w domu przepadają za takimi śledzikami!
Krzysztof15 25.12.2015 11:56
bardzo lubię
Futka 25.12.2015 10:54
Przepyszne śledziki :)
w mojej kuchni 24.12.2015 20:23
same pyszności do zjedzenia
adelajda 24.12.2015 17:04
dobre śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak