Śledzie w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    0,5 kg
  • olej

    0,5 szklanki
  • cebula biała

    1 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe moczymy w wodzie. Cebulkę kroimy w piórka. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy cebulę i chwilkę dusimy aż delikatnie zmięknie. Dodajemy ziele i liście. Studzimy. Następnie płaty kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do cebuli. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Przekładamy do słoików aby śledzie mogły się przegryźć.Odstawiamy w chłodne miejsce. Najlepsze po kilku dniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 25.12.2015 18:21
super przepis
anka1988 25.12.2015 13:20
u mnie w domu przepadają za takimi śledzikami!
Krzysztof15 25.12.2015 11:56
bardzo lubię
Futka 25.12.2015 10:54
Przepyszne śledziki :)
w mojej kuchni 24.12.2015 20:23
same pyszności do zjedzenia
adelajda 24.12.2015 17:04
dobre śledziki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat