Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w oleju

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 1 kilogram
olej rzepakowy 400 ml
cebula 2 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 8 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
pieprz 4-6 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w oleju

Śledzie zalać wodą i odstawić na 6-8 godzin
Po tym czasie śledzie odcedzić i pokroić na pół.
Olej podgrzewamy z przyprawami ale nie gotujemy.
Cebule kroimy w talarki i zalewamy wrzątkiem . po 10 minutach odcedzamy
na spód naczynia ( ja użyłam słoików)wkładamy cebule następnie śledzie i zalewamy letnim olejem z przyprawami (jeśli olej będzie za gorący śledzie zrobią się za miękkie)
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 10.12.2015 06:14
bardzo lubię
gusia1000 10.12.2015 00:16
Lubię takie. Już niedługo na Wigilię je zrobię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak