śledzie w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    1 kilogram
  • olej rzepakowy

    400 ml
  • cebula

    2 sztuka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    8 sztuk
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuki
  • pieprz

    4-6 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie zalać wodą i odstawić na 6-8 godzin
Po tym czasie śledzie odcedzić i pokroić na pół.
Olej podgrzewamy z przyprawami ale nie gotujemy.
Cebule kroimy w talarki i zalewamy wrzątkiem . po 10 minutach odcedzamy
na spód naczynia ( ja użyłam słoików)wkładamy cebule następnie śledzie i zalewamy letnim olejem z przyprawami (jeśli olej będzie za gorący śledzie zrobią się za miękkie)
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 10.12.2015 06:14
bardzo lubię
gusia1000 10.12.2015 00:16
Lubię takie. Już niedługo na Wigilię je zrobię.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat